PwC Türkiye Üst Düzey Buluşmaya Ev Sahipliği Yaptı

10/11/17

PwC Türkiye, PwC Avrupa Yönetim Kurulu ile Türkiye’deki en büyük 6 Alman şirketinin yöneticilerini bir araya getirdi

Türkiye’nin lider denetim, vergi ve danışmanlık şirketi PwC Türkiye’nin ev sahipliğinde, PwC Avrupa Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye’deki en büyük 6 Alman şirketinin yöneticileri ile 2 Kasım 2017 Perşembe günü Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. Toplantıda Alman şirketlerinin yöneticileri Türkiye’deki yatırımlarını anlatırken, PwC Avrupa Yönetim Kurulu üyeleri ise, Türkiye’nin konumu ve sunduğu fırsatlarla gelişmekte olan ülkeler arasından olumlu ayrıştığını, bu nedenle Türkiye pazarına çok önem verdiklerini vurguladılar.

Toplantı sonrasında, PwC Türkiye Başkanı Halûk Yalçın, PwC EMEA ve Küresel Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri Lideri Holger Herbert, PwC Almanya Operasyon ve Mali İşler Başkanı Harald Kayser, PwC Almanya Aile Şirketleri Hizmeti Lideri Peter Bartels ve PwC Almanya EMEA Mevzuat ve Kamu İlişkileri Lideri André Brose, Hürriyet’ten Şebnem Turhan’ın sorularını yanıtladı.

Türkiye ile Almanya’nın birbirini tamamladığına ve bu iki ülkenin ilişkilerindeki potansiyelin önemine dikkat çekilen toplantıdan çıkan önemli mesajı Halûk Yalçın şöyle özetledi: “Bu toplantı Türkiye’nin ıskalanabilecek bir piyasa olmadığının tescilidir. Politik yaklaşım ne olursa olsun ekonomi gerçeği ortaya çıkarıyor. Türkiye ve Almanya birbirini tamamlayan iki ülke. Bunu bizimle aynı masayı paylaşan şirket katılımcıları da teyit etti. Türkiye’nin Avrupa ile gücün gittiği doğu arasında önemli bir sınır teşkil ettiğini görüyoruz. Sorunlar her yerde var.”

Pazarlama ve İletişim, Müdür