Küresel faaliyet raporu 2017

Mümkün olanı yeniden hayal etmek

PwC olarak ilerleyişimizi ve dönüşümümüzü nasıl sağladığımızı rakamlarla ve başarı hikayelerimizle anlatıyoruz.

PwC olarak dünyadaki müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız için yaptığımız çalışmaları faaliyet raporumuzda bulabilirsiniz. 236 bin çalışanımızın kariyerlerini geliştirmek için nasıl çalıştığımızı, günümüzün en zorlu konularının bazılarına nasıl katkıda bulunduğumuzu görebilirsiniz.
Raporumuzda ayrıca küresel gelirlerimiz, çalışanlarımız ve toplumsal etkilerimize ilişkin rakamsal veriler de yer alıyor. Ayrıca, ilk kez PwC'nin «bağımsız denetim» çalışmalarının kalite denetimi sonuçlarını da açıklıyoruz.
Bir bakışta 2017 mali yılımız
Müşterilerimize yönelik çalışmalarımızı, toplum için nasıl yatırım yaptığımızı, kalite ve şeffaflığa olan bağlılığımızla geride bıraktığımız yılın hikayesi.
Müşterilerimiz neredeyse biz oradayız
158 ülkedeki 736 noktadaki ofislerimizle, sorunlarını çözmek ve bütün olasılıkları yeniden ele almak için beraber çalışıyoruz.
Tercih edilen işveren markasıyız
2017 yılında 28.238 yeni mezun ve 25.982 deneyimli profesyonelden oluşan PwC ailesine katılan 59.252 yeni çalışanımızla tercih edilen iş veren markasıyız.
Kalite ve şeffaflık
PwC’de kalite en üst düzeyde gerçekleşir. Şeffaflığı artırmak için, iç denetim denetimlerimizin sonuçlarını ilk defa paylaşıyoruz.

Rakamlarla PwC

Gelirimiz

37.7milyar $
%7
2016 | 35.9 milyar $
2017 yılı gelirimiz

PwC Çalışanları

%6
2016 | 223.468
Tüm dünyadaki çalışan sayımız

Kadın çalışan oranları

%19

Ortaklar

%48

Yeni katılanlar
2016 | %18 (ortaklar) / %47 (yeni katılanlar)
PwC’deki çeşitlilik ve dahiliyet çalışmalarımız

Müşterilerimiz

419Fortune Global 500 şirketlerinin% 84'ü
100000 girişimci ve özel işletmeler
2016 | US$8,521m
PwC’nin hizmet sunduğu müşteriler

Bağımsız denetim kalite kontrolleri (2016 uyumluluk)

%93.3
2015 | %93.7
Bağımsız denetim kalite kontrollerine uyumumuz

Yenilenebilir enerji

%55
%10
2016 | %50
Toplumsal çalışmalarımız

Gelirlerimiz

30 Haziran 2017’de sona eren mali yılında PwC’nin küresel geliri dünya genelindeki jeopolitik ve ekonomik belirsizliğe rağmen sabit döviz kuru bazında % 7 artışı 37,7 milyar dolara ulaştı.

Gelirlerimizi hizmet birimleri ve sektörlere göre inceleyebilirsiniz.

Gelirlerimiz

Gelirlerimizi hizmet birimleri ve sektörlere göre inceleyebilirsiniz.

Denetim güçlü büyümesini sürdürüyor

Aşırı rekabete rağmen, PwC'nin denetim hizmetleri bölümü operasyonları güçlü şekilde büyürken % 6 artışla 16 milyar dolara yükseldi. Bu büyüme, yeni denetim müşterilerinin getirdiği gelirlerin yanı sıra daha kapsamlı bir şekilde talep edilen güvence ve denetim hizmetleri talebini yansıtıyor.

Müşterilerimizin operasyonlarındaki dijital dönüşümün hızı, güven hizmetlerine dönük ihtiyacı yeniden tanımladı. Bununla birlikte siber güvenlik ve gizlilik, ileri veri analizi ve kurumsal sistem çözümleri gibi dijital güven için talebi artırdı. Ayrıca, Yönetişim, Risk ve Uyum alanlarında dijital çözümler sunan İç Denetim bölümümüz hızlı gelişimini sürdürüyor.

Bununla birlikte Mayıs 2018'de yürürlüğe girecek ve AB'de faaliyet gösteren her organizasyon için yeni zorunluluklar getiren Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ne hazırlanmaları için müşterilerimize danışmanlık yapıyoruz.

Yasal uyum, kurumsal danışmanlık ve transfer fiyatlandırması için artan talebe yanıt veriyoruz

PwC'nin vergi ve mali hukuk hizmelerindeki gelirleri, uyum açısından artan talep, kurumsal danışmanlık ve transfer fiyatlandırması çalışmaları için artan talep ile birlikte %6 artarak 9,5 milyar dolara yükseldi. 41 binden fazla vergi uzmanımızla PwC dünyadaki en büyük vergi ağına sahip.

PwC'nin vergi operasyonları içinde yer alan mali hukuk bölümünde 90 ülkede 3.300 uzman ile müşterilerine hizmet sunmaktadır. Uluslararası düzeyde yeniden yapılanma, istihdam ve işgücü, birleşme ve satın almalar ile veri koruması da dahil olmak üzere hukuk hizmetleri için yoğun talep almaya devam ediyoruz.

10 bin uzmanımızın yer aldığı insan yönetimi ve ve organizasyon bölümümüzün gelirleri, Bulut hizmetleri de dahil olmak üzere insan kaynakları dönüşümüne yönelik artan talep nedeniyle artmaya devam etti.

Dijital hizmetleri ve siber güvenlik büyümeye devam ediyor

PwC'nin danışmanlık operasyonları, bir önceki yılın yüksek büyümesinin arkasından %8 artışla 12,3 milyar dolara yükseldi. Bu, dünyanın birçok danışmanlık faaliyetinde belirsiz bir çevre olmasına rağmen çok güçlü bir sonuç.

Strategy& birimimiz ve teknoloji danışmanlığında sırasıyla %17 ve %20 büyüme ile daha da güçlü bir büyüme gördük. Bu alanlardaki önemli büyüme, müşterilerimiz için hedeflediğimiz stratejiden uygulamaya sunduğumuz hizmetlerin başarısını gösteriyor.

Dijital hizmetlerimizden sağlanan gelirimiz artarken Dünya genelinde 30’dan fazla yerde açılan PwC Deneyim Merkezleri; işletmelerin ticaret, tecrübe ve teknolojinin kesiştiği noktada piyasaya nasıl odaklanabilecekleri ve faaliyet gösterebileceklerine ilişkin devrim yaratan yaratıcılık ve işbirliğini teşvik etmek üzere tasarlandı. Müşteri Deneyim Merkezi'nde; müşterilerimiz ile bir arada işbirliği içinde çalışarak, kuruluşları mevcut trendlerden öteye taşıyor, iş dünyasının geleceğine odaklanmaya yardımcı olan işbirliğine dayalı katılım modelleri ve hizmetleri oluşturuyoruz.

PwC olarak tüm sektörlere danışmanlık hizmeti sunarken özellikle, sağlık hizmetleri, teknoloji, medya ve telekomünikasyon sektörleri ile özel sermaye müşterileri tarafından danışmanlık hizmetlerimize çok güçlü bir talep gördük.

Pazarlama ve İletişim Departmanı