Vergi | Gümrük Bülteni - 2025/61

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/17)

  • 2 dakikalık okuma
  • 21 Temmuz 2025

Özet

Bu Tebliğin amacı, 9/8/2024 tarihli ve 32627 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2024/27) ile Mısır Arap Cumhuriyeti menşeli 6802.23 ve 6802.93 gümrük tarife pozisyonları altında sınıflandırılan “granit” ürününe yönelik başlatılan ve Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen damping soruşturmasının tamamlanması neticesinde alınan kararın yürürlüğe konulmasıdır.

Kapsam

 Yürütülen soruşturma sonucunda, Mısır Arap Cumhuriyeti menşeli soruşturma konusu ürün ithalatının dampingli olduğu ve yerli üretim dalında zarara neden olduğu tespit edilmiştir.

Bu çerçevede, soruşturma neticesinde ulaşılan tespitleri değerlendiren Kurulun kararı ve Ticaret Bakanının onayı ile aşağıdaki tabloda GTP’si, eşya tanımı ve menşe ülkesi belirtilen eşyanın Türkiye’ye ithalatında aşağıdaki tabloda gösterilen oranlarda dampinge karşı kesin önlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir.

 GTP

Eşya Tanımı

Menşe Ülke

Firma Ünvanı

Dampinge Karşı Önlem (CIF Bedelin Yüzdesi)

6802.23 6802.93


Granit

Mısır Arap Cumhuriyeti

Gracore for Mining Export Marble and Granite


49

Al Adnan Stone for Marble and Granite

55

 Diğerleri

66

Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

İlgili Tebliğ metnine aşağıdaki bağlantı yardımıyla ulaşabilirsiniz.

İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (No: 2025/17)

Bize ulaşın

PwC bülten ve bilgilendirme gönderimlerini almak ve daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın.

İletişim

Yasemin Bekgöz

Yasemin Bekgöz

Dolaylı Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı, PwC Türkiye

Telefon: +90 212 326 6369

Ömer Bilir

Ömer Bilir

Vergi Hizmetleri Şirket Ortağı, PwC Türkiye

Telefon: +90 212 326 6966

Bizi takip edin