
Türkiye Enerji Sektöründeki Birleşme ve Satın Almalar Raporu 2020
PwC’nin Türkiye enerji sektöründeki birleşme ve satın alma işlemlerini yıllık olarak incelediği raporunun 13. sayısı yayımlandı.
Petrol ve doğalgaz tedariğiyle ilgili kararlarda siyasi, ticari ve ekonomik faktörler rol oynuyor.
Türkiye petrol piyasası sıkı bir şekilde regüle edilen liberal bir piyasa iken, doğalgaz piyasası için öngörülen liberalleşme adımları atılmamış durumda. BOTAŞ halen doğalgaz tedariği ve ticaretini kontrol ediyor. Tedarik alanında özel sektörün etkisi sınırlı olsa da, özel doğalgaz ticaret ve dağıtım şirketleri piyasada aktif rol oynuyor. Gaz arama ve üretim projeleri de özel sektör için cazibesini koruyor.
Trans Anadolu ve Türk Akımı Boru Hattı projeleri tamamlandığında, Türkiye doğalgaz için transit ülke olma hayaline bir adım daha yaklaşmış olacak.
Petrol Ofisi’nin Vitol tarafından satın alınması ve Socar’ın Star Rafinerisi projesi, yabancı yatırımcıların Türkiye petrol piyasasına duydukları güvenin göstergesi. Türkiye’nin cazip doğalgaz ve petrol piyasalarında güvenilir bir ortağa ihtiyacınız varsa, biz buradayız.
PwC’nin Türkiye enerji sektöründeki birleşme ve satın alma işlemlerini yıllık olarak incelediği raporunun 13. sayısı yayımlandı.
Enerji, altyapı ve doğal kaynaklar sektörlerindeki şirketler döngüsel ekonominin gelişiminde önemli bir rol üstlenme potansiyeline sahip bulunuyor.
Bu araştırma çalışması, PwC Türkiye Enerji Danışmanlık Ekibi ve bağımsız bir enerji danışmanlığı firması olan APLUS Enerji’nin ortak çabaları sonucu derlenmiştir.
PwC’nin Türkiye enerji sektöründeki birleşme ve satın alma işlemlerini yıllık olarak incelediği raporunun 12. sayısı yayımlandı.
Enerji, Altyapı ve Doğal Kaynaklar Sektörü Lideri, PwC Türkiye
Telefon: +90 212 326 6086