Kriz Anında Kurumunuzun Siber Güvenliğini Sağlayın

COVID-19 salgınının potansiyel siber güvenlik etkilerini anlama ve yönetme

COVID-19 ’a Yönelik Tedbirler:  

"Krizlerde ve öngörülemeyen olaylarda işletmeler önemli zorluklarla ve yavaşlamalarla karşı karşıya iken yolunu bulma yeteneği operasyonel esnekliğin önemli bir ayağıdır; özellikle bir halk sağlığı krizi durumunda.

Bu gibi belirsizlik dönemlerinde artış gösteren siber saldırılara, uzaktan çalışma taleplerine ve gittikçe karmaşıklaşan yönetim süreçlerine işletmelerin bütünsel bir yaklaşım sergileyerek yanıt verebilmesi ve bunu prova etmesi, faaliyetlerinin devamlılığı için oldukça önemlidir.

Bu ve benzeri tehditlere yönelik olarak, Çalışan, Süreç ve Teknoloji üçlemesi altında, iş dünyası yöneticilerine ajandalarını tekrar gözden geçirmeleri için önemli sorular sorduk. Bu süreçte öncelikli olarak atılacak adımları ve kriz sonrası normalleşme sürecini irdelediğimiz yayınımıza buradan erişebilirsiniz.

COVID-19 Siber Müdahale Stratejisi

Harekete geç

Kuruluşlar yıkıcı bir olayın içindeyken siber risklere yönelik daha yüksek bir hazırlık durumuna geçmeli, bu noktada siber kriz yönetimi ve iş esnekliği planlarını yürürlüğe koymalıdır. Bu dönemde, siber risklerin dinamik olarak değerlendirilmesine ihtiyaç duyulacaktır.

Yeni gelişmelere dinamik olarak müdahale et

Organizasyonlar, kriz yönetimi ve iş sürekliliği planlarının uygulandığı değişken bir ortamda faaliyet göstereceklerdir. Bu sebeple artan iş riskleri bağlamında, kuruluşlar giderek daha çevik bir işletim modeline geçmeye öncelik vermelidir. Bu dönem, potansiyel olarak yeni teknolojilerin hızlı bir şekilde konuşlandırılmasını ve üçüncü taraf uzman desteğinin alınmasını gerektirebilir. Özellikle, kuruluşların ticari operasyonlarını bu belirsizlik ortamında sürdürebilmeleri için, uzaktan çalışma talepleri gibi normalin dışına çıkan ihtiyaçlara yanıt verebilecek bir altyapı oluşturmaları gerekebilir.

Normal düzene geri dönüş ve öğrenilen dersler

İşletmeler olağan operasyonlarına kriz yönetimi prosedürlerini aşamalı olarak kaldırarak dönmelidir. İyileştirme alanlarını belirlemek ve planlarını buna göre güncellemek için öğrenilen dersler dikkate alınmalıdır (Örneğin; güvenlik operasyonlarını giderek otomatikleştirmek gibi seçenekleri dikkate almak ve eksiklikleri tespit etmek).

Uzaktan/Evden Çalışma Güvenliği - Webinar

PwC Türkiye Siber Güvenlik ve Veri Koruma Hizmetleri ekibimizden Özkan Kıvanç, Cihan Salihoğlu, Gökhan Muharremoğlu, Özgür Erdoğan, Süheyl Hamavioğlu ve Sabri Arabacıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz webinarımızda evden çalışma güvenliğine yönelik kurumların dikkat etmesi gereken hususları değerlendirdik.

Konu Başlıkları

  • Uç Nokta Güvenliği ve Veri Güvenliği
  • VPN Altyapısının Sıkılaştırılması
  • Erişim Yetki Yönetimi
  • Video Konferans Görüşmeleri Güvenliği
  • Uzaktan Çalışma Güvenliği Yönetişimi
  • Soru & Cevap

Playback of this video is not currently available

59:59

İletişim Formu

PwC çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın

İletişim

Özkan Kıvanç

Özkan Kıvanç

Risk, Süreç ve Teknoloji Hizmetleri Şirket Ortağı, PwC Türkiye

Telefon: +90 212 326 6648

Bizi takip edin