PwC Türkiye, Opsago alımı ile danışmanlıkta iddiasını zirveye taşıyor

PwC Türkiye; tedarik zinciri, satış operasyonları ve dijitalleşme alanlarında uzman Opsago Yönetim Danışmanlığı’nı satın aldı.
Bu adımı ile operasyonel mükemmellik uygulamaları konusunda Türkiye’deki en yetkin ekibi oluşturan PwC Türkiye, danışmanlık hizmetlerinde çok daha hızlı bir büyüme sürecine giriyor…

30 Ocak Pazartesi, İstanbul – Türkiye’deki faaliyetlerini 36 yıldır sürdüren PwC Türkiye, ilk defa lokal bir şirket satın alması yaparak, Opsago Yönetim Danışmanlığı’nı bünyesine kattı. Türkiye’nin de dahil olduğu PwC Europe Bölgesi’nin en hızlı büyüyen bölümü olan danışmanlık hizmetlerinde büyüme, şirketin gelecek dönem stratejisinin ana odakları arasında yer alıyor. Tedarik zinciri ve satış operasyonları alanında çok başarılı çözümleri olan Opsago Yönetim Danışmanlığı’nın PwC bünyesine katılması, bu stratejinin önemli adımlarından birini oluşturuyor.  Bu alım ile 100’ü aşkın uzman bir ekibe ulaşan PwC Yönetim Danışmanlığı bölümünün operasyon tarafını daha da güçlendiren PwC Türkiye, stratejiden uygulamaya çok geniş bir yelpazede sunacağı hizmetleri ve operasyonel mükemmellik hedefi ile danışmanlık hizmetlerinde Türkiye’de kısa zamanda önemli bir büyüme hedefini yakalayacak.

Türkiye’nin en büyük Özel Sermaye Fonları ile çalışan Opsago Yönetim Danışmanlığı, bu fonlar tarafından satın alınan portföy şirketlerinin değerini artıran ve bu şirketlerin operasyonel birleşme süreçlerine destek veren bir kurum. Bu satın alma ile birlikte Opsago butik hizmet anlayışı, operasyonel uzmanlığı ve yetkin kadrosu ile PwC Türkiye’nin mükemmel ekibi ve global birikimi ile buluşuyor.

PwC Türkiye Başkanı Halûk Yalçın “PwC Türkiye olarak her alanda liderliğimizi pekiştirecek şekilde hızla büyümeye ve ülkemizin iş yaşamına değer katmaya devam edeceğiz. Bu satın alma bizim ülkemize, PwC Europe ve PwC Global yapısının da bizlere ve Türkiye’ye olan güveninin çok önemli bir göstergesidir” dedi. PwC Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Lideri Hüsnü Dinçsoy ise “Danışmanlık Hizmetleri, PwC Europe’un önemli yatırımlar yaptığı, her sene çift haneli büyüme rakamları kaydettiği ve beklentilerin de bu ölçüde büyük olduğu bir alan.  Opsago’nun bünyemize katılması tam da bu nedenle çok değerli bir adım. PwC Türkiye Danışmanlık Hizmetleri’nin merkezinde temel operasyonların etkinlik ve verimliliğinin artırılması ve kurumsal stratejilerin belirlenmesi yer alıyor. Bu satın alma ile stratejiden uygulamaya çok geniş bir yelpazede sunacağımız hizmetler ile operasyonel mükemmellik konusunda zirve yapacağız” dedi.

Pazarlama ve İletişim, Kıdemli Müdür, PwC Türkiye