PwC Türkiye 18. kez düzenlediği Çözüm Ortaklığı Platformu’nda “Yeni Dünya” dedi

18/12/19

PwC Türkiye’nin geleneksel Çözüm Ortaklığı Platformu, bu sene “Yeni Dünya” teması ile düzenlendi.

18 yıldır iş dünyasının buluşma noktası olan PwC Türkiye Çözüm Ortaklığı Platformu, “Yeni Dünya”nın beraberinde getirdiği yeni modeller, yeni yetenekler ve diğer yenilikleri Türkiye’nin önde gelen yöneticilerinin katıldığı seminer ve sunumlarla ele aldı.

“Yeni Dünya”da bireylerin yetenek ve yetkinliklerini geliştirmelerinin yanı sıra, farklı paydaşlarla yeni çalışma modelleri kullanarak iş birliği yapmak, teknoloji ve deneyimin buluştuğu yeni yaklaşımları benimsemek önem taşıyor. Finans bölümleri başta olmak üzere hukuk, insan kaynakları, teknoloji gibi alanlarda şirketlerin yeni dünyaya uyum için alacakları aksiyonlar, mali ve ekonomik gündeme dair son gelişmelerin ışığında uzman isimler tarafından özel oturumlarda detaylı işlendi.

PwC Türkiye Başkanı Halûk Yalçın’ın açılış konuşmasında “Yeni Dünya” içinde Türkiye’nin üstlendiği rolü ve geleceğini ele aldığı platform panel ve sunumlarla devam etti. PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Ortağı Ersun Bayraktaroğlu moderatörlüğünde “Farklı yönleri ile Yeni Dünyamız” başlıklı ana panelde, konuşmacılar Özyeğin Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale, Papara Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karslı, Sparkus Profesyonel Koçu Özlem Sarıoğlu ile PwC Türkiye Teknoloji ve Dijital Hizmetler Lideri Oktay Aktolun teknoloji ile deneyimi buluşturan yeni çalışma modellerini ve bunun için ihtiyaç duyulan yetenek ve yetkinlikleri ülke ve sektörleri özelinde yorumladılar.

Vergi Uygulamalarında 2020 ve Sonrası

Öğleden sonra ise Çözüm Ortaklığı Platformu’nun klasiği haline gelen Vergi Oturumu yapıldı. Moderatörlüğünü, PwC Türkiye Vergi ve Gümrük Uyuşmazlıkları Şirket Ortağı Ezgi Türkmen’in üstlendiği “Vergi Uygulamalarında 2020 ve Sonrası” konulu panelde PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Ortakları Cem Aracı, Ersun Bayraktaroğlu ve Bilgütay Yaşar yeni yasal düzenlemeler çerçevesinde yeni vergileri değerlendirirken, Recep Bıyık, Cenk Ulu, Özlem Güç Alioğlu ve Burcu Canpolat ise güncel gelişmeleri masaya yatırdı.

PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Zeki Gündüz “Hep Yeni Kalanlar” başlığında tüm vergi gündemini değerlendirerek platformun kapanışını gerçekleştirdi.

Bu yıl ayrıca ilk defa kurulan Digit’Hall alanında PwC Türkiye’nin tüm hizmet birimlerindeki teknoloji odaklı çözümler katılımcılar ile gün boyu paylaşıldı.

PwC Türkiye 18. Çözüm Ortaklığı Platformu kapsamında toplam 19 çalıştay gerçekleştirildi.

• KDV'de Son Dönem Değişiklikleri ve Beklenen Gelişmeler
  • UFRS16 - "Kiralamalar" Standardı
  • SAP S/4 HANA Dönüşümlerinden Çıkardığımız Dersler
  • Stratejik Maliyet Yönetimi ve Dijital Satınalma
  • İş Yapmanın ve Raporlamanın Yeni Yolu: Entegre Düşünce
  • Muhasebede Son Trendler: Değişime hazır mıyız?
  • E-dönüşüm Uygulamaları ve E-irsaliye Sürecine Uyum
  • Gümrük İncelemelerinde Son Gelişmeler ve İncelemeye Hazırlıklı Olmak için Teknoloji Bazlı Yaklaşımlar
  •  Dijital Çağda Yönetim Raporlaması
  •  Müşteri deneyimi... Hemen şimdi
  •  Yeniden Yapılandırma
  •  Kişisel Veri İhlallerine Müdahale ve Siber Kriz Yönetimi
  •  Yatırım ve AR-GE Teşvik Sistemindeki Güncel Gelişmeler
  •  KÜMİ - Küçük ve Mikro İşletmeler için Finansal Raporlama Standartları
  •  Dijital Dönüşüm Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
  •  İç Denetimde Dijitalleşme
  •  GDPR: Nerede, Nasıl, Ne zaman?
  •  Krizlere Hazırlık ve Suistimal Riskleri
  • Ücretlerin Vergilendirilmesi ve Sosyal Güvenlikteki Riskler ve Fırsatlar