PwC Türkiye’nin 20. Çözüm Ortaklığı Platformu’nda pandemi sonrası iyileşme süreci konuşuldu

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen PwC Türkiye Çözüm Ortaklığı Platformu, ‘Yeni Denklem: Çözümü birlikte üretmek’ temasıyla gerçekleşti. Binden fazla katılımcı ile 26 ayrı online oturumla tüm gün süren etkinlikte pandemi sonrası iyileşme süreci, güven, sürdürülebilirlik, insan ve teknoloji üzerinden, mali ve ekonomik gündeme dair son gelişmeler ele alındı.

PwC Türkiye ve Strategy& ile GSG Hukuk iş birliğiyle düzenlenen 20. Çözüm Ortaklığı Platformu, bu yıl da iş dünyasının buluşma noktası oldu. ‘Yeni Denklem: Çözümü birlikte üretmek’ temasıyla gerçekleşen platformda; COVID-19 pandemisinden sonra iyileşme süreci, güven, sürdürülebilirlik, insan ve teknoloji üzerinden, mali ve ekonomik gündeme dair son gelişmeler ele alındı.

Türkiye’nin önde gelen yöneticilerinin katıldığı panel ve sunumların yer aldığı etkinlik, 21 Aralık’ta gün boyu süren çoklu webcast canlı yayınları şeklinde gerçekleşti.

‘Fırsatlarla dolu bir ortam’

PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, ‘Yeni Denklem, Çözümü Birlikte Üretmek’ başlıklı ana oturumun açılış konuşmasını yaptı. Cenk Ulu, konuşmasında PwC’nin yeni küresel stratejisi ‘Yeni Denklem’ ile ilgili bilgi verdi: “Ülkemizde zorlu ancek bir o kadar da fırsatlarla dolu bir ortam var. İçinde bulunduğumuz zorluklar, sadece ülkemizde değil tüm dünyada geçerli. Yaklaşık iki yıldır, gelişmiş dünyanın yaşadığı ilk pandemiyle karşı karşıyayız. Tam kapanmadan açılmaya giderken tüm dünya için kırılgan bir durum söz konusu. Bu gelişmeler karşısında biz de PwC olarak stratejimizi ‘Yeni Denklem’ olarak güncelledik. Yeni Denklem’de ne var? Birincisi güven, ikincisi sürdürülebilir sonuçlar… Şirketlerin ihtiyaçlarının değiştiğini ve buna uygun hareket etmemiz gerektiğini görmeye başladık. Yeni dünyada finansal veriler, bilgi ve denetimin ötesinde bir güvence gereksinimi var. Sürdürülebilir sonuçlar derken ise; dijital dönüşümün yanı sıra sistemsel bakış açısı ve değer yaratmadan söz ediyoruz.” dedi.

Ulu, PwC’nin pandemi sürecine ait bazı rakamlarını da paylaştı: “PwC, geçen yıl dünyada 45 milyar dolar ciroya ulaşarak iyi bir yıl geçirdi. Pandemi koşullarına rağmen 2021’de 90 bin kişiyi işe aldık, toplam 295 bin çalışana ulaştık. 156 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de ise 40’ıncı yılımız. Dört ofisimiz, bir uydu ofis, 2300 çalışan, 7 binin üzerinde mezun ettiğimiz arkadaşımız ve 65 şirket ortağımızla hizmet veriyoruz. Kadın çalışan sayımızın yüzde 54 oluşuyla da gurur duyuyoruz.” dedi.

PwC Türkiye Şirket Ortağı Ersun Bayraktaroğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen ana oturumda, Wellbees kurucusu Melis Abacıoğlu ile SAP Türkiye COO’su Erdem Şekeroğlu konuşmacı olarak yer aldı. Oturumda, pandemi sürecindeki dijital dönüşüm, insan unsuru, çalışan esenliği, hibrit çalışma ve yeni ofis kavramı ele alındı. Konuşmacılar; verimlilik, maliyetler ve regülasyonlar açısından uzaktan çalışma ve hibrit çalışmanın geleceğini değerlendirdi.

Denklemin değişmeyen tarafı: Vergi

Çözüm Ortaklığı Platformu’nun klasiği haline gelen Vergi Oturumu, ‘Denklemin değişmeyen tarafı: Vergi’ başlığıyla yapıldı. Oturumda; PwC Türkiye Vergi Hizmetleri Lideri Burcu Canpolat, PwC Türkiye Şirket Ortağı Zeki Gündüz, PwC Türkiye Dolaylı Vergi Hizmetleri Lideri Cem Aracı ve PwC Türkiye Şirket Ortağı Ulaş Ceylanlı konuşmacı olarak yer aldı.

2 ana oturum ve 24 workshop’un gerçekleştiği bu yılki platformda; Pandeminin Ekonomiye ve Endüstrilere Etkisi, Çeşitlilik Ve Kapsayıcılık Perspektifinden Çalışan Yaşam Döngüsüne Bakış, ESG Konuları Nasıl Yönetilir? Sosyal Güvenlikte Sık Yapılan Hatalar, Bugünün ve Yarının Siber Dünyasına Hazırlık gibi başlıklar dikkat çekti.

İletişim Formu

PwC çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın

İletişim

Aslıhan Dellaloğlu Karacalı

Pazarlama ve İletişim, Direktör, PwC Türkiye

Telefon: +90 212 326 6570

Bizi takip edin