Güven oluşturmak, etkiyaratmak

PwC olarak tüm müşterilerimiz ve paydaşlarımız için yaptığımız çalışmaları faaliyet raporumuzda anlatıyoruz.

01 2018 mali yılımız nasıl geçti?

PwC Küresel Faaliyet Raporu’na hoş geldiniz. PwC olarak dünyadaki müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımız için yaptığımız çalışmaları faaliyet raporumuzda topladık.

Raporumuzda ayrıca küresel gelirimiz, çalışanlarımız ve toplumsal etkimize ilişkin rakamsal veriler de yer alıyor. Faaliyet raporumuza ilişkin öne çıkan bazı sonuçları PwC Küresel Başkanı Bob Moritz’in iki dakikalık videosundan da izleyebilirsiniz.

02 Sayılarla 2018 mali yılımız

Gelirimiz Arrow %7

41,3 milyar ABD Doları
2017 - 37,7 milyar ABD doları

Çalışan Sayımız Arrow %6

2017 - 236.235

Kadın çalışan oranları

%20
Ortaklar
2017 - %19
%49
Yeni katılanlar
2017 - %48

Müşterilerimiz

Fortune Global 500 şirketlerinin %84’ü
100.000’i aşkın girişimci ve özel işletmeler

Bağımsız denetim kalite kontrolleri (2018 uyumluluk)

%92,2
2017 - %91,2

Yenilenebilir enerji (Toplam elektriğin yüzdesi) Arrow %9

%60
2017 - %55

03 158 ülkede 250.000'i aşkın profesyonel

Yaptıklarımız ve başardıklarımız, toplumda güven yaratmak ve önemli sorunları çözme amacımıza yönelik birlikte gayret gösteren çalışanlarımız sayesinde mümkün. Değerlerimiz (etik davranma, farklılık yaratma, önemseme, birlikte çalışma, mümkün olanı yeniden hayal etme) yaptığımız her şeye zemin hazırlar.

FY18’de çalışan sayımız 158 ülkede 721 ofiste 250.930 kişiye ulaşacak şekilde %6 artış gösterdi. Küresel boyutta, 64.776 kişi kariyerine PwC’de başlamaya karar verdi. Tam potansiyellerine erişebilmeleri için çalışanlarımıza heyecan verici bir kariyer ve gelişim fırsatları sağlamayı hedefliyoruz.

04 Odağımız müşterilerimiz

Müşterilerimiz, dünyanın öncü çok uluslu şirketlerinden küçük girişimlere, aile şirketleri ve hükûmetlerden vakıflara ve şahıslara, pek çok ölçektedir ve çeşitlilik göstermektedir. Ana hedefimiz; onlarla güvenilir ilişkiler kurmak ve aradıkları değeri yaratmak için onlarla çalışmak. 2018 mali yılımızda, Global Fortune 500 şirketlerinden 429'una ve 100.000 girişimci ve özel işletmeye hizmet verdik.

05 Topluma olumlu etkimiz

En kayda değer sosyal etkimiz dünyanın her yerindeki müşterilerimizi desteklemek üzere yaptığımız çalışmalardan kaynaklanıyor. PwC’nin en değerli varlığını, yani çalışanlarımızın becerilerini, bilgisini ve yeteneklerini, değişim yaratmak ve güven oluşturmak için paylaşmaya inanıyoruz.

Hedefimiz 15 milyon kişinin, STK ve mikro kuruluşların 2022’ye kadar potansiyellerini maksimum seviyeye ulaştırmak amacıyla geleceklerine ve büyümelerine yatırım yapmak. Ayrıca işimizin insanlara ve dünyaya etkisi konusunda da hassas ve sorumlu davranmayı hedefliyoruz. Karbon emisyonlarımızı azaltmak üzere yeni bir küresel hedef belirledik.

06 Denetim kalitesi konusundaki tartışmalara yön veriyoruz

En yüksek kalitede denetim hizmeti vermek temel amacımızdır. Kaliteye bağlılık, stratejimizin merkezindedir. Stratejimizin odak noktası müşterilerimizin, sermaye piyasalarının ve daha geniş çapta toplumun güvenini ve şeffaflığını kuvvetlendirmektir. Üye şirketlerimizin bu stratejiyi uygulamaya koyabilmesi için PwC ağı olarak denetim kalitesi üzerine ulaşılması beklenen net hedefler ve çeşitli destekler belirledik.

07 Kaliteye bağlılığımız

PwC olarak tüm dünyada yaptığımız işlerde elimizden gelenin en kalitelisini ortaya koyuyoruz. Müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımıza en doğru çözümleri sunmak ve başarı için gerekli olduğunu düşündüğümüz güven seviyesini inşa etmek için bunun esas olduğunu biliyoruz.

Pazarlama ve İletişim Departmanı
, PwC Turkey