Küresel Faaliyet Raporu 2020

Daha iyi bir gelecek için birlikte çalışıyoruz

Giriş

COVID-19, PwC ailesinin üyeleri ve yakınları dahil birçok kişinin hayatını derinden etkileyen insani ve ekonomik sonuçlar doğurdu.

Pandemiyle birlikte, bu eşi benzeri görülmemiş dönemde tüm paydaşlarımızı desteklemek adına tüm PwC ağı olarak birbirimize kenetlendik. Çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını korumak için aldığımız önlemlerin yanı sıra işlerimizi sürdürmek ve pandeminin sonuçlarından etkilenen müşterilerimize yardım etmek önceliğimiz haline geldi. Tüm bunları sorunsuz bir şekilde yapabilmek ve yüksek kaliteli hizmet sunabilmek için ise teknolojiyi kullandık.

Başkanın mesajı

“PwC'nin özünde, toplumda güven oluşturmak ve önemli sorunlara çözüm üretmek bulunuyor. Kendimize görev edindiğimiz bu temel amaçlar, sıradışı bu zamanlarda faaliyetlerimize de rehberlik ediyor.”

PwC Küresel Başkanı, Bob Moritz

Süre: 00:02:38

COVID-19’a yaklaşımımız

Londra’dan Chennai’ye, Toronto’ya ve daha birçok yerdeki çalışanlarımız belirsizliklerle geçen yıldan deneyimlerini paylaşıyor.

Süre: 00:10:01

Daha şeffaf bir anlatım sunuyoruz

Tüm paydaşlarımız için nasıl değer yarattığımızı anlatma konusunda kararlıyız, bu nedenle bu raporda paylaştığımız ölçütleri ve açıklamaları daha geniş kapsamda ele almak üzere hareket ettik.

30 Haziran 2020 itibarıyla küresel olarak PwC şirketlerinin çalışan sayısı

30 Haziran 2019 - 276.005

2030

Yeni net sıfır karbon emisyonu hedefimize ulaşmayı taahhüt ediyoruz

43 milyar$

PwC şirketlerinin 2020 mali yılındaki brüt geliri

2019 mali yılında 42,4 milyar$

%84

PwC müşterisi olan Fortune Global 500 şirketleri oranı

2019 mali yılında %85

Çalışanlarımızı koruyor ve geliştiriyoruz

Geçtiğimiz yıl önceliğimiz, çalışanlarımızı güvende tutmak, işleri korumak, çalışanlarımızın sağlığına özen göstermek, eğitim ve gelişim fırsatları sağlamak ve çeşitlilik ve kapsayıcılık çerçevesinde bir iş gücü oluşturmaya devam etmek oldu.

Müşterilerimizin profili

• Toplam müşteriler
  • Denetim müşterileri

Müşterilerimizi her adımda destekliyoruz

Müşterilerimizin en önemli sorunlarına çözüm üretmek için onlarla birlikte çalışıyoruz. Örneğin, bir yandan tedarik zinciri zorluklarının üstesinden gelmelerine yardımcı olurken, COVID-19 sonrası dünya için stratejilerini yeniden planlıyor, diğer yandan da finansal tabloları üzerinde bağımsız denetim hizmeti sunuyoruz. PwC olarak sunduğumuz güven sayesinde müşterilerimizi desteklemek için her zaman yanlarındayız.

Kaliteye odaklanıyoruz

İşimizin yalnızca hizmet sunduğumuz müşteriler üzerinde değil toplum üzerinde de büyük bir etkisi olduğunu biliyoruz. PwC olarak toplumda güven oluşturmak amacımızı, kararlarımızda rehber olarak kullanıyoruz. Bu amacımız doğrultusunda ise tüm hizmetlerimizin kalitesini artırmak için yoğun yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.

Toplumda ve gezegenimizde olumlu bir etki bırakıyoruz

2030 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı hedefledik. Ayrıca 13,7 milyon kişinin potansiyellerinin en üst düzeyine ulaşabilmeleri için gelişmelerine destek olduk. Yeni Dünya. Yeni Yetenekler. girişimimizle birlikte yaklaşık üç milyon insanın becerilerini geliştirmesini sağladık. Dünya çapında, pandemi ve diğer krizlerden etkilenen toplulukları desteklemek için yerel kuruluşlarla birlikte çalıştık.

Risk ve yönetişim yaklaşımımız

Bağlı olduğumuz yüksek standartlarla gurur duyuyoruz. Tüm iş yaklaşımlarımızda ve süreçlerimizde benimsediğimiz şeffaflık prensibimizin de çok önemli olduğunu biliyoruz.

Pazarlama ve İletişim, Kıdemli Müdür, PwC Türkiye

Pazarlama ve İletişim Departmanı