15 Eylül 2022 tarihli Resmî Gazete ’de yayımlanan 6036 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67. maddesinde yer alan bazı kazanç ve iratlardan yapılacak tevkifat oranlarının belirlendiği 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki kararda değişiklik yapılmıştır.
Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararıyla, 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki kararın ilgili maddelerine "darphane sertifikaları" ibaresi eklenmek suretiyle, "darphane sertifikası" üzerinden elde edilecek kazançlar üzerinden yapılacak gelir vergisi tevkifat oranı yüzde “0” olarak belirlenmiştir.
22/07/2006 tarihli ve 2006/10731 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki kararın 1. maddesinin birinci fıkrasına;
eklenmiştir.
(a) bendine yapılan söz konusu ekleme ile Darphane sertifikalarından elde edilen kazançlar için de stopaj oranı %0 olarak belirlenmiştir. (ç) bendine yapılan ekleme ile ise Gelir Vergisi Kanunu’nun Geçici 67. maddesinin 11 numaralı fıkrası uyarınca, mükellefler tarafından verilecek ihtiyari beyannamede beyan edilen darphane sertifikalarından elde edilecek kazançlara da %0 oranında vergi hesaplanması sağlanmıştır.
İlgili Değişiklik metnine aşağıdaki bağlantılar yardımıyla ulaşabilirsiniz.