PwC Global COVID-19 açıklaması

Çalışanlarımızın sağlığı en önemli önceliğimiz. COVID-19 virüsü hakkında çalışanlarımıza halihazırda rehberlik ve destek sağlarken onlara tavsiyelerde bulunuyoruz. Bu tavsiyelerin  başında evden çalışma seçeneğinin tercih edilmesi ve Dünya Sağlık Örgütü ile yerel sağlık otoritelerinin yönlendirmelerinin takip edilmesi geliyoruz.

Çalışanlarımıza gerekli olmadıkça ülkelerinden ayrılmamalarını ve seyahat etmeleri gerekiyorsa ulusal hükümetlerinin tavsiyelerine uymalarını öneriyoruz. Ayrıca şirket içi toplantılarını sanal ortamda gerçekleştirilmesi ya da 1 Mayıs sonrasına ertelenmesi aldığımız önlemler arasında.

Ulusal hükümetlerin tavsiyeleri doğrultusunda, çalışanlarımıza özellikle ihtiyaç duyduklarında aile üyelerine ve arkadaşlarına daha kolay destek olma şansı vermek için, dünya çapında çok sayıda ülkede bulunan ofislerimizi kapattık ve bu ülkelerdeki çalışanlarımıza evden çalışma imkanı sunduk. Ofislerimizi kapattığımız ülkelerin sayısı ve kapalı kalma süreleri, virüs hakkındaki bilgiler ve ulusal hükümetlerin tavsiyeleri güncellendikçe, günlük olarak gözden geçiriliyor.

Evden çalışma dahil olmak üzere uzaktan çalışma anlamına gelen Günlük Esneklik, PwC’deki çalışma şeklimizin bir parçası ve çalışanlarımızın alışkın oldukları bir uygulama. Çalışanlarımız gerek evde gerek başka bir PwC ofisinde ya da başka bir yerde etkili bir şekilde çalışmaya devam edebilmeleri için gerekli teknik altyapı ve ekipmana sahipler. PwC dizüstü bilgisayarları ve telefonlarındaki internet bağlantıları, güvenli uzaktan bağlantı kullanılarak korunuyor. Gizliliğin ve verilerin güvenliğinin sağlanması için ofis dışındayken güvenli bir şekilde çalışılması adına uygun yöntemi içeren politikalarımız bulunuyor.

BT sistemlerimiz uzaktan iş gücüne uyumlu olarak tasarlanmıştır, kültürümüz dijital işbirliğine dayanır ve çalışanlarımız farklı konumlar ile etkili bir şekilde çalışmak için video konferans ya da anlık mesajlaşma teknolojileri gibi PwC onaylı cihazları düzenli olarak kullanırlar.

Önümüzdeki haftalarda ve aylarda COVID-19 salgının ne şekilde ilerleyeceğini bilmiyoruz ancak bu büyük sorunla uzun süredir mücadele eden ülkelerde bulunan çalışanlarımızdan ders almak için bir ağ olarak çalışıyoruz.  Paydaşlarımıza elimizden gelen en iyi şekilde hizmet etmeye devam edebilmek için doğru politikalara ve yöntemlere sahip olduğumuz konusunda güvenimiz tam.

Aslıhan Dellaloğlu Karacalı

Pazarlama ve İletişim, Direktör, PwC Türkiye